bytte telefon

Jeg har altså byttet ut min «gamle» smarttelefon med en klassisk mobiltelefon. Det er mange grunner til det, men hovedgrunnen er denne: Jeg likte ikke at jeg brukte så mye tid og mental kapasitet på smarttelefonen.
Ofte når jeg skal gå fra jobben ned til Lysaker stasjon for å ta toget, har jeg litt dårlig tid, så jeg småløper. Med smarttelefonen sjekket jeg i tillegg sanntidsinfo om toget – mens jeg småløp. Bare for å bli litt ekstra stressa. Sikkert et morsomt syn for folk i nærheten – en stressa fyr som småløper mens han sjekker mobiltelefonen sin. Jeg vil ikke være den fyren.
Forrige gang seksåringen min var på fotballtrening, spurte han meg om jeg hadde sett de to redningene hans. Jeg svarte nok ikke helt tilfredsstillende, og da sa han sint «Åh, du så sikkert bare på telefonen din!» Det gjorde jeg ikke, ikke da, men jeg har tydeligvis vært en fyr som barna ofte ser kikke ned i telefonen sin. Jeg vil ikke være den fyren.
Og jeg ser rundt meg på for eksempel bussen. Mange folk driver og kikker ned i hånden sin. Kroppen deres er på bussen, men oppmerksomheten er et  helt annet sted. Vi er masse folk som er sammen, men allikevel på helt forskjellige steder. Jeg synes det er rart.
Jeg vil gjerne øve meg mer på tilstedeværelse. At hodet mitt er der kroppen min er. Bli kvitt smarttelefon er et lite skritt i den retningen.
Det er nok viktige ting å bruke tid på i denne verden. Smarttelefon er ikke en av dem. Ikke for meg.
Lære seksåring å kaste smutt
This entry was posted in .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *